wtorek, 29 stycznia 2013

Zapiekane ciabatty na śniadanie.


Delikatne, chrupiące, ciepłe śniadanko. I kolorowe. Bardzo tęsknię za słońcem, ciepłem, zielenią. A to dopiero luty eh. Wyciągam zapasy letnie z lodówki, kupuję dużo warzyw i owoców, tak mi jest lepiej.

składniki:

kawałki ciabatty
papryka zółta
pomidorki koktajlowe
bazylia
oliwki zielone
pieczarki lekko podduszone na oliwie z szalotką
ser żółty królewski
masło

przygotowanie:

kawałki ciabatty posmarowałam masłem, na wierzchu układałam wg ochoty kawałki pomidora, papryki, oliwki, pieczarki z cebulką, listki bazylii, z wierzchu posypałam startym żółtym serem i zapiekłam przez chwilę ( 5 -7 minut )w piekarniku na 180 stopni




 



9 komentarzy:

  1. bardzo fajny pomysł na śniadanie:)

    OdpowiedzUsuń
  2. smakują mi te Twoje ciabatty;)

    OdpowiedzUsuń
  3. My takie zapiekanki uwielbiamy z masłem czosnkowym ... ale mi narobiłaś smaka ! :):):)

    OdpowiedzUsuń
  4. Wszyscy już chyba mają dosyć zimna. Wiosna już blisko, codziennie przybywa po kilka dodatkowych minut słońca- na razie za chmurami, ale zawsze jest jednak ciut jaśniej ;)

    OdpowiedzUsuń
  5. lubię tak kolorowo na talerzu :)

    OdpowiedzUsuń
  6. pysznie, prosto i kolorowo:)

    OdpowiedzUsuń