czwartek, 3 stycznia 2013

Kolorowa cieciorka z Woka.


Szybkie, zdrowe danie i bardzo smaczne :). 

Składniki na porcję dla dwóch osób:

- warzywa na patelnię z przyprawą orientalną  ( Hortex )
-1 puszka ciecierzycy
- duża łyżka oliwy z pestek winogron

Przygotowanie:

Na rozgrzany wok wysypałam warzywa i dusiłam ok. 7-8 minut. Pod koniec duszenia dodałam przyprawę orientalną ( ilość wg uznania, ja nie lubię zbyt ostro ) i cieciorkę, którą wcześniej przepłukałam i odsączyłam na sitku i wymieszałam. Chwilkę wszystko razem podgrzałam na woku.





4 komentarze:

  1. ale kolorowa cieciorka :) pysznie się prezentuje :) uwielbiam cieciorkę więc może się skuszę :)

    OdpowiedzUsuń
  2. nie jadłam nigdy cieciorki...:/

    OdpowiedzUsuń
  3. Ja też nie jadłam cieciorki, ale wszystko przede mną :))

    OdpowiedzUsuń
  4. Piękne danie - i dla oka i dla brzucha!;)))Przepadam za cieciorką, więc z pewnością Twoje danie przypadłoby mojemu podniebieniu!;)

    OdpowiedzUsuń