składniki:
1 duża pierś kurczaka
świeże zioła: szałwia, rozmaryn, tymianek, majeranek, koperek
2,5 łyżki octu balsamicznego
1 ząbki czosnku
2,5 łyżki oliwy z oliwek
sól morska
przygotowanie:
pierś kurczaka umyłam, oczyściłam z błonek, pokroiłam na małe kawałki. przygotowałam marynatę: 1 pełną łyżkę pokrojonych ziół wsypałam do miseczki, dodałam przeciśnięty przez praskę czosnek, oliwę oraz ocet balsamiczny. składniki marynaty dokładnie wymieszałam i włożyłam do niej kawałki kurczaka. odstawiłam na 30 minut do lodówki.
kawałki kurczaka wyjęłam z marynaty, posypałam solą z obu stron i grillowałam na dobrze rozgrzanej patelni grillowej.
razem grillowałam zielone szparagi, wcześniej dokładnie posmarowane oliwą oraz pomidorki koktajlowe.
fajna propozycja, no i szparagi, uwielbiam;)
OdpowiedzUsuńp.s. dobre zdjęcie;)
pyszności:)
OdpowiedzUsuńZioła, aż mi pachną, ale nigdy nie jadłam grilowanych szparagów; ciekawi mnie ich smak :-)
OdpowiedzUsuńgrillowane są hm.... takie jakby chrupiące :), ja bardzo lubię posypane solą morską
UsuńMuszę spróbować !
Usuńprzepyszny obiad ;)
OdpowiedzUsuńAle pyszności serwujesz:)
OdpowiedzUsuńPodane wspaniale, fajnie się komponuje z tymi szparagami:-)
OdpowiedzUsuńjeszcze słoneczko złapałaś na talerzu:)
OdpowiedzUsuńpięknie podane :DD na pewno dobrze smakuje, też nigdy nie jadłam grillowanych szparagów :)
OdpowiedzUsuńMniam, jakie to musi być aromatyczne danie z tymi ziołami!
OdpowiedzUsuńBardzo podobają mi się przepisy z Twojego bloga! :-)
Pozdrawiam!
pyszny i lekki obiadek, a do tego aromatyczny:)
OdpowiedzUsuń