sobota, 4 maja 2013

Masło bazyliowe.



Wczoraj została mi garść świeżej bazylii i tak powstało ziołowe masło :)

składniki:

ok. 150 g miękkiego masła
garść świeżej pokrojonej drobniutko bazylii
sól
świeżo zmielony pieprz

przygotowanie:

miękkie masło widelcem wymieszałam z bazylią, dosoliłam, dopieprzyłam do smaku, przełożyłam na przezroczystą folię spożywczą, zawinęłam w rulonik i włożyłam do lodówki. 






15 komentarzy:

  1. Chlebek ,masełko z bazylią i pomidor hmmm pychota:)

    OdpowiedzUsuń
  2. bazyliowe, na takie nigdy nie wpadłam! pycha :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Ziołowe masło najlepsze, polecam dodać ząbek czosnku:)

    OdpowiedzUsuń
  4. Też lubię masła ziołowe. U mnie króluje czosnkowe z koperkiem, ale z bazylią też bardzo lubię. Dawno już nie robiłam...

    OdpowiedzUsuń
  5. Ula,rewelacyjny pomysł,też mam trochę bazylii i chyba zaraz zrobię takie masełko!!!

    OdpowiedzUsuń
  6. robiłam kiedyś masełko ziołowe, pychota ;)

    OdpowiedzUsuń
  7. bardzo ciekawy wynalazek:)

    OdpowiedzUsuń
  8. świetny pomysł na masło smakowe :)

    OdpowiedzUsuń
  9. super pomysł, muszę je zrobić :)

    OdpowiedzUsuń