Wczoraj została mi garść świeżej bazylii i tak powstało ziołowe masło :)
składniki:
ok. 150 g miękkiego masła
garść świeżej pokrojonej drobniutko bazylii
sól
świeżo zmielony pieprz
przygotowanie:
miękkie masło widelcem wymieszałam z bazylią, dosoliłam, dopieprzyłam do smaku, przełożyłam na przezroczystą folię spożywczą, zawinęłam w rulonik i włożyłam do lodówki.
Świetne, lubię takie masełka!
OdpowiedzUsuńChlebek ,masełko z bazylią i pomidor hmmm pychota:)
OdpowiedzUsuńbazyliowe, na takie nigdy nie wpadłam! pycha :)
OdpowiedzUsuńsmakowite musi być!:)
OdpowiedzUsuńZiołowe masło najlepsze, polecam dodać ząbek czosnku:)
OdpowiedzUsuńpyszne! super:)
OdpowiedzUsuńTeż lubię masła ziołowe. U mnie króluje czosnkowe z koperkiem, ale z bazylią też bardzo lubię. Dawno już nie robiłam...
OdpowiedzUsuńUla,rewelacyjny pomysł,też mam trochę bazylii i chyba zaraz zrobię takie masełko!!!
OdpowiedzUsuńmasełko z ziołami ♥♥
OdpowiedzUsuńrobiłam kiedyś masełko ziołowe, pychota ;)
OdpowiedzUsuńbardzo ciekawy wynalazek:)
OdpowiedzUsuńświetny pomysł na masło smakowe :)
OdpowiedzUsuńświetny pomysł!!
OdpowiedzUsuńsuper pomysł, muszę je zrobić :)
OdpowiedzUsuńmmmm ciekawe jak smakuje :)
OdpowiedzUsuń