składniki:
oliwa z oliwek
ząbek czosnku
gałązka świeżego rozmarynu
przygotowanie:
Oliwę
przelałam do garnuszka z grubym dnem, dodałam do niej rozmaryn i ząbek
czosnku i delikatnie podgrzewałam na małym ogniu do momentu, aż pojawiły
się niewielkie bąbelki wokół gałązki rozmarynu i ząbka czosnku. Zdjęłam
garnek z ognia, wystudzoną oliwę przelałam do butelki i schowałam do
lodówki.
Też robiłam taką oliwę, a druga zrobiłam z papryczka chili i suszonymi pomidorami:)
OdpowiedzUsuńi mój ulubiony rozmaryn:)
OdpowiedzUsuńBardzo fajny pomysł:)
OdpowiedzUsuńTo jest to! Zawsze przydatna. Pomysł super. Ciekawie tu,więc zostaje na dłużej, by nie stracić Cię z oczu :)))))Pozdrowienia z Domu Rozalii.
OdpowiedzUsuńdomowe oliwy są tańsze, a i smaki mogą być różne:)
OdpowiedzUsuńbardzo fajna taka smakowa oliwa :)
OdpowiedzUsuńTaka oliwa to skarb :)
OdpowiedzUsuń