poniedziałek, 6 maja 2013

Oliwa smakowa.


składniki:

oliwa z oliwek
ząbek czosnku
gałązka świeżego rozmarynu

przygotowanie:

Oliwę przelałam do garnuszka z grubym dnem, dodałam do niej rozmaryn i ząbek czosnku i delikatnie podgrzewałam na małym ogniu do momentu, aż pojawiły się niewielkie bąbelki wokół gałązki rozmarynu i ząbka czosnku. Zdjęłam garnek z ognia, wystudzoną oliwę przelałam do butelki i schowałam do lodówki.

7 komentarzy:

  1. Też robiłam taką oliwę, a druga zrobiłam z papryczka chili i suszonymi pomidorami:)

    OdpowiedzUsuń
  2. To jest to! Zawsze przydatna. Pomysł super. Ciekawie tu,więc zostaje na dłużej, by nie stracić Cię z oczu :)))))Pozdrowienia z Domu Rozalii.

    OdpowiedzUsuń
  3. domowe oliwy są tańsze, a i smaki mogą być różne:)

    OdpowiedzUsuń
  4. bardzo fajna taka smakowa oliwa :)

    OdpowiedzUsuń