W przygotowaniu jest bardzo prosta i tania. Fantastycznie  smakuje z małymi zarumienionymi grzankami własnej roboty. 
Ta zupa jest pyszna i muszę ją zrobić jeszcze raz :-)
Składniki:
(na dwie porcje zupy)
2 srednie kabaczki 
2 pomidory
3 szalotki 
oliwa z oliwek
kawałek starszego chleba na grzanki
sól, pieprz
natka pietruszki
wywar z jarzyn 
Przygotowanie:
Kabaczki obierz ze skóry, pokrój na mniejsze czesci i ugotuj na parze.
Szalotki drobniutko pokrój i podsmaż na oliwie.
Pomidory zalej wrzątkiem i obierz ze skóry - pokrój w kostkę.
Do podsmażonej cebulki dodaj ugotowany kabaczek i pomidory. Dus warzywa 15 minut. 
Dolej potrzebną ilosć wywaru, wymieszaj, dopraw do smaku solą i pieprzem.
Chleb pokrój w kostkę, grilluj na rozgrzanej patelni grillowej posmarowanej oliwą, aż zrobią się grzanki.
Smacznego.


 

















