Składniki:
5 -6 średnich buraczków
2 kortlandy
sól
pieprz
cukier
łyżka oliwy
sok z cytryny
sok z cytryny
Przygotowanie:
Wyszorowane buraczki zalałam zimną wodą i ugotowałam do miękkości. Po ugotowaniu buraczki na chwilkę zalewam bardzo zimną wodą, wtedy buraczana skórka łatwo schodzi sama. Buraczki starłam na dużych oczkach na tarce do garnuszka, dodałam starte jabłka, również na dużych oczkach, oliwę oraz przyprawy i całość chwilkę poddusiłam na małym ogniu. Takie buraczki lubię bardzo podawane na ciepło.
Smacznego :).
mniam uwielbiam buraki :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam buraczki, ja dodaję także cebulę:)
OdpowiedzUsuńmy bardzo lubimy buraczki:)
OdpowiedzUsuńdokładnie tak robię buraczki, uwielbiam
OdpowiedzUsuńchoć na zimno tez nam smakują!
Takie buraczki to ulubiony dodatek do obiadu mojej córki :)
OdpowiedzUsuńBuraczki w różnej postaci już jadłam, ale takich jeszcze nie próbowałam, wyglądają zachęcająco :-)
OdpowiedzUsuńmusisz koniecznie spróbować ;)
Usuńpiękny kolor tych buraczków! ; )
OdpowiedzUsuńFajne przepisy i chyba będę tu częściej zaglądać.
; D
cudowny kolor tych buraczków!
OdpowiedzUsuńchyba będę tu częściej zaglądać. ; )