1 puszka pomidorów całych Pudliszki
1 kostka rosołowa wegetariańska
śmietana do zupy 18 %
masło ( wg uznania ilość )
300 ml wody
sól
pieprz
cukier
świeża bazylia, oregano i drobny szczypiorek
Kostkę rosołową zagotowałam w wodzie, dodałam pomidory zmiksowane blenderem i masło. Całość chwilkę pogotowałam i doprawiłam do smaku solą, pieprzem i odrobiną cukru. Gdy zupka zgęstniała odstawiłam z palnika.
Do zupki był ugotowany wcześniej ryż na sypko, śmietana, a całość posypana świeżymi ziołami. :))
Jeśli bardzo zależy nam na czasie to zupa ekspresowa na pewno się sprawdzi:)
OdpowiedzUsuńpozdrawiam.
Trochę inaczej, ale też robię błyskawiczna zupę pomidorową z ryżem:)
OdpowiedzUsuńpomidorówka zawsze pyszna, choć u nas najczęściej jednak gdy zostaje reszta rosołu, przerabiam na pomidorową
OdpowiedzUsuńpomidorowa którą najbardziej lubię to taka ze świeżych dojrzałych pomidorów, lubię jak jest taka pomidorowo gęsta, za zupami na wywarach mięsnych nie przepadam, więc u mnie raczej zawsze tylko rosół warzywny :)
Usuńuwielbiam pomidorową, też czasem robię taką ekspresową :D bardzo podobną do tej :D
OdpowiedzUsuń