Szybki przepis na znakomite kotlety. Mając w domu kilka jajek możemy wyczarować naprawdę świetną przekąskę, a nawet danie główne. Zapraszam :).
składniki:
1 torebka ryżu
4 jajka
średnia cebulka
oliwa
bułka tarta
pieprz ziołowy
sól
świeży koperek
przygotowanie:
ryż ugotowałam w osolonej wodzie. 3 jaja ugotowałam na twardo. pokrojoną drobno cebulkę podsmażyłam na oliwie.
ugotowany, przestudzony ryż wsypałam do miseczki, dodałam posiekane na drobno ugotowane jajka, cebulkę, przyprawy, świeży drobno pokrojony koperek oraz surowe jajko i całość dokładnie wymieszałam. Z masy formowałam małe kotleciki, delikatnie obtaczałam w bułce tartej i smażyłam na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Genialny pomysł!!!
OdpowiedzUsuńświetne, lubię bardzo takie!:)
OdpowiedzUsuńooo, wyszły;)) super!! ;)
OdpowiedzUsuńA jak to się stało, że ja ich nie zauważyłam? Uwielbiam wszelkie kotlety- te jajeczne i te z ryżem. Pięknie się prezentują z koperkiem;)
OdpowiedzUsuńWcale się nie dziwię!
Usuńdzisiaj zrobiłam, ale ten przepis to jakaś totalna pomyłka. Wszystko sie rozwalało, suche, chyba ktoś nigdy tego nie robił, OKROPROŚĆ, nie warto, szkoda czasu.
OdpowiedzUsuńjak widać na zdjęciach wyszły, może użyłaś taniego ryżu z Biedronki?
UsuńSuper,bardzo smaczne,użyłam brązowego ryżu z Lidla,pięknie się uformowały i usmażyły.
OdpowiedzUsuń