Są rewelacyjne! Pyszne i zdrowe! Leciutkie i mega chrupiące! Wspaniałe snacks!
Po pierwszej porcji od razu myśli się o następnej. Chrupanie ich jest bardzo mocno wciągające, ale nie powoduje wyrzutów sumienia :-)
Składniki:
jarmuż, oliwa z oliwek, sól morska, inne przyprawy, wedle upodobań np: słodka papryka, pieprz, sól czosnkowa, cynamon, syrop z agawy
Przygotowanie:
Umyte i osuszone listki jarmużu (bez grubych łodyżek) smarujemy oliwą z oliwek z solą morską lub innymi przyprawami. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 120 stopni ok. 20 min, następnie delikatnie przemieszamy i pieczemy kolejne ok. 20 minut. Ważne by stać cały czas przy piekarniku i kontrolować czy nasze chipsy się nie przypalają . Podjadanie wskazane!
Smacznego :-)
z takimi chipsami to się jeszcze nie spotkałam;
OdpowiedzUsuńhttp://magicznakuchnia.blox.pl
Uleńka,z nieba mi spadłaś.Zakupiłam jarmuż,bo słyszałam,że zdrowy a myślałam,że dodam go do sałatki ale kuzynka powiedziała mi,że jest zbyt twardy.I właśnie chciałam szukać na niego pomysłu,a tu proszę...Twój przepis.Na pewno zrobię!!!Myślałam,żeby podać go do ryby.Buziaki kochana!!!
OdpowiedzUsuńMuszę się nauczyć je robić, bo mój Mąż jadł takie u mojej kuzynki i strasznie zachwalał :)
OdpowiedzUsuńtak jeszcze nie jadłam przygotowanego jarmużu, chętnie bym spróbowała :)
OdpowiedzUsuńSuper pomysł! :)
OdpowiedzUsuńnieźle :) bez wyrzutów sumienia :)
OdpowiedzUsuńTeż bym pochrupała. Nie miałam jeszcze okazji spróbować.
OdpowiedzUsuńwidziałam już takie na jakimś blogu,jarmuż ostatnio robi się coraz bardziej popularny:) ciekawy pomysł:)
OdpowiedzUsuńJak tylko kupie jarmuż to zrobię :)
OdpowiedzUsuńZ chęcią bym spróbowała:)
OdpowiedzUsuńRobię i bardzo lubię. Zdrowe przekąski są najlepsze:)
OdpowiedzUsuńMuszę zrobić, bo jestem ciekawa smaku :)
OdpowiedzUsuńwww.brulionspadochroniarza.pl