sobota, 30 listopada 2013

Kasza jaglana z antonówką i gorzką czekoladą.


Jak dobrze mieć zapasy z lata w słoikach :). Dziś  kasza z duszonym jabłkiem, pachnąca goździkami i posypana gorzką czekoladą, a do tego kawa zbożowa na mleku.

Kasza jaglana jest produktem rozgrzewającym, nasyca nasze ciało energią, składnikami odżywczymi, jednym słowem daje mu to czego organizm potrzebuje w taki jak dziś mokry, zimny, listopadowy dzień.


składniki:

kasza jaglana
duszona antonówka
domowa przyprawa do pierników
gorzka czekolada

przygotowanie:

kaszę gotujemy na sypko (ja mam już sposób gotowania kaszy na sypko na wyczucie, nigdy nie odmierzam), dodajemy jabłko, doprawiamy do smaku przyprawą i posypujemy czekoladą.

smacznego :).



13 komentarzy:

  1. o tak, na takie dni, to świetne danie:) sama z chęcią bym zjadła:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Pycha ! Idealne rozgrzewające śniadanko poprawiające humor :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Śniadanie iście grudniowe, pycha! :)

    OdpowiedzUsuń
  4. mniaaam chętnie bym skosztowała :) choć troszkę….hihi wyglada cudnie :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Pycha! Czasem jadam kaszę jaglaną na kolację w towarzystwie jabłka albo banana i bakalii:)

    OdpowiedzUsuń
  6. Muszę spróbować takiej jaglanki:)

    OdpowiedzUsuń
  7. jakby mi ktoś takie śniadanie sprawil na jutrzejszy poranek przed szkołą:)

    OdpowiedzUsuń
  8. A ja właśnie na śniadanie zjadłam mleko z płatkami owsianymi i bananem :) Twoje wygląda super!

    OdpowiedzUsuń
  9. Pyszne pożywne śniadanko lub deser. Zjadłabym porcyjkę.

    OdpowiedzUsuń
  10. O, kaszy jaglanej w takiej odsłonie nie widziałam - fajne.

    OdpowiedzUsuń
  11. Ojej. Zapowiada się pysznie ;)

    OdpowiedzUsuń
  12. anto nówki to moje lubiona jabłka, a kasza jaglana to samo zdrowie. Pyszne śniadanie albo deser jak kto woli :-)

    OdpowiedzUsuń