wtorek, 26 maja 2015

Smoothie szpinakowe.



Lekkie, pyszne, orzeźwiające. Uzależniłam się :-)

Składniki:

garść szpinaku baby
1 nie za duży dobrze dojrzały banan
sok z 1 cytryny
kawałek świeżego imbiru, ok. 1-1,5 cm
ok. 250 ml wody mineralnej nie gazowanej

Przygotowanie:

Do pojemnika stojącego blendera wrzucamy listki szpinaku, pokrojony banan i korzeń imbiru na plasterki,  oraz wlewamy wodę mineralną połączoną z sokiem z cytryny. Chwilę miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji i gotowe :-)

Smacznego!


22 komentarze:

  1. chyba mnie przekonałaś:)

    OdpowiedzUsuń
  2. I nie dawałam soku z cytryny nigdy ani wody mineralnej, u mnie dzisiaj koktajl z pokrzywą☺

    OdpowiedzUsuń
  3. O i Ula serwuje zdrowe trunki :)

    OdpowiedzUsuń
  4. lubię, lubię....w zasadzie co tam dasz, domieszasz, zawsze smakuje, jeszcze mi się nie zdarzyło, żeby coś nie było dobre, też tak masz?

    OdpowiedzUsuń
  5. Samo zdrówko w dużej szklance, mniam :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Zielony jak świeża majowa trawka, pycha :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Muszę zacząć pić takie koktajle, samo zdrowie!

    OdpowiedzUsuń
  8. Piękny kolor ma - samo zdrowie:-)

    OdpowiedzUsuń
  9. Podobne koktajle robię bardzo często a ostatnio dodaję jeszcze truskawki ;)

    OdpowiedzUsuń
  10. Bardzo wiosenny kolor....mniam :)

    OdpowiedzUsuń
  11. Smaczne połączenie, ja zastępuję imbir pomarańczą :) tez pycha.

    OdpowiedzUsuń
  12. Kolor i połączenie smakowe zachwycające :D

    OdpowiedzUsuń
  13. Brzmi zachęcająco, muszę spróbować.

    OdpowiedzUsuń
  14. Oj pyszności proponujesz, lubię takie zestawy ze szpinakiem :)

    OdpowiedzUsuń
  15. Taki koktajl - samo zdrowie! :-)

    OdpowiedzUsuń
  16. świetne , bardzo lubię takie na śniadanie, najbardziej z truskawkami:)

    OdpowiedzUsuń