sobota, 15 czerwca 2013

Dziś robiony dżem truskawkowy z serii pysznych :).

Słoiczki z dżemem pasteryzują ( wekują ) się odwrócone do góry dnem zawinięte w gruby koc. Potrwa to 24 h, więc wcześniej, od razu teraz chwalę się moim dzisiaj rano  zrobionym pysznym dżemem. Zajadaliśmy go do śniadania.

Jedni zajadali z bułeczką i ciepłym kakao,
 drudzy smakowali dżem z gęstą owsianką.

po przepis zapraszam tutaj - klik .

17 komentarzy:

  1. Nic nie przebije domowej roboty dżemiku! Pyszota!

    OdpowiedzUsuń
  2. takie są najlepsze, przynajmniej wiesz co jesz...;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Coś wspaniałego,właśnie wyobrażam sobie jego zapach!!!Bajka

    OdpowiedzUsuń
  4. Świeży jest najlepszy! Piękny kolor!

    OdpowiedzUsuń
  5. domowy dżem zawsze najlepszy:)ja zaczęłam mrozić truskawki:)

    OdpowiedzUsuń
  6. Najlepsza jest domowa produkcja;)

    OdpowiedzUsuń
  7. Domowy najlepszy, do tego chrupiaca bułeczka.. pycha! :)

    OdpowiedzUsuń
  8. mmm, ja z tych, co to z bułeczką i kakao :DD pyszota

    OdpowiedzUsuń
  9. Dla mnie dżem truskawkowy tylko na świeżo :-( A podany do owsianki - pychota! Ale zaintrygowałaś mnie tym sposobem pasteryzacji...










    Dla mnie dżem truskawkowy tylko taki prosto z garnka, ze słoika już nie lubię :-(, a do owsianki- pychota. Zaintrygowałaś mnie sposobem pasteryzacji ...? Czekam na c.d






    OdpowiedzUsuń
  10. ostatnio zajadam się owsianką z truskawkami ... pycha! a dżemik muszę tez zrobić, narobiłaś mi smaka :)

    OdpowiedzUsuń
  11. Dżem z truskawek tez juz robiłam, ale zdjęcia nie wyszły mi tak intensywnie czerwone jak Twoje, a szkoda!:)

    OdpowiedzUsuń