środa, 3 sierpnia 2016

Krem z cukinii i zielonego ogórka.


Jest bardzo smaczna, prosta w przygotowaniu, niskokaloryczna i tania. Na dodatek poprawia samopoczucie. Zupa krem z cukinii! Wspaniale smakuje zarówno na ciepło, jak i w postaci chłodnika.

Składniki:

3 sredniej wielkosci cukinie
2 swieże ogórki zielone gruntowne
sól, pieprz
oliwa z oliwek

Przygotowanie:

Umyte cukinie ugotuj na parze do miękkosci (młode, nie zbyt duże cukinie nie wymagają obierania ze skórki). Wystudzone warzywa zblenduj na krem, dodaj starte na tartce ogórki (grube oczka), dopraw do smaku solą, pieprzem oraz odrobiną oliwy.




 Smacznego!

4 komentarze:

  1. Robiłam już krem z cukinii i jabłek i był wyśmienity. Muszę wypróbować z ogórkiem :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ogólnie nie wykorzystuję zielonego ogórka w zupach, więc chętnie bym wypróbowała ten przepis.

    OdpowiedzUsuń
  3. teraz jak jest sezon na cukinię w sam raz pyszna propozycja :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Z cukinią już krem gotowałam, ale dodatek ogórka brzmi ciekawie! ;)

    OdpowiedzUsuń