wtorek, 12 marca 2013

Spaghetti z krewetkami.



składniki:

ugotowany al dente makaron spaghetti
krewetki 20 sztuk rozmiar max
dużo świeżej natki pietruszki
2 duże ząbki czosnku
opcjonalnie mała papryczka chilli
sól morska
masło 


przygotowanie:

krewetki oczyściłam z pancerzyków, od wierzchu ponacinałam, usunęłam resztki czarnej żyłki, opłukałam na sitku i osuszyłam. w rozgrzanym woku rozpuściłam masło, dodałam przeciśnięty czosnek, po chwili wrzuciłam krewetki, chwilkę smażyłam do wytworzenia się sosu, następnie dodałam dużo świeżej drobno posiekanej natki pietruszki, doprawiłam do smaku solą i całość chwilkę podsmażyłam, aż krewetki stały się chrupkie.

chrupiące krewetunie ułożyłam na spaghetti i polałam pietruszkowo - czosnkowym sosem w którym smażyły się krewetki.


smacznego!

9 komentarzy:

  1. oj uwielbiam :)
    ale mi smaka narobiłaś !

    OdpowiedzUsuń
  2. Ale dawno nie jadłam krewetek... natchnęłaś mnie:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Spróbowałabym takiego spaghetti:)

    OdpowiedzUsuń
  4. Mniam, mniam, mniam! Z natką pietruszki też lubię! No i Ulcia podziwiam za umiejętność obierania krewetek. Ja nie wiem, jak się do nich zabrać, więc kupuję już obrane ;)

    OdpowiedzUsuń
  5. bardzo ciekawe danie musi wybitnie smakować;)

    OdpowiedzUsuń