Składniki suche:
2,5 szklanki mąki
1/2 -3/4 szklanki cukru
2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
1-2 łyżeczki cukru waniliowego
Mokre składniki:
100 g masła wcześniej rozpuszczonego i przestudzonego
2 jajka
1 szklanka kefiru
Sposób wykonania:
Do miski z suchymi składnikami dodałam składniki mokre i wymieszałam szybko do połączenia się składników. Ciasto nakładałam do foremek muffinkowych (3/4 foremki), a następnie do każdej porcji muffiny dodałam maliny, białą czekoladę i orzechy. Posypałam płatkami migdałów. Piekłam 20 - 25 minut w temp. 170 stopni.
Smacznego :)
Dziękuję za odwiedziny.
OdpowiedzUsuńMuffinki wyglądają prześlicznie. Porywam jedną!
Pozdrawiam :)
A ja dziękuję za odwiedziny i za dołączenie jako pierwszy obserwator huraaa , cała jestem przeszczęśliwa :):). Wzajemnie pozdrawiam :)
UsuńPiękne te muffinki, migdały dodają im uroku:) Pozdrawiam:)
OdpowiedzUsuńDziękuję. Pozdrawiam również :)
UsuńSmaczne muffiny!
OdpowiedzUsuń