składniki:
ugotowany al dente makaron spaghetti
krewetki 20 sztuk rozmiar max
dużo świeżej natki pietruszki
2 duże ząbki czosnku
opcjonalnie mała papryczka chilli
sól morska
masło
przygotowanie:
krewetki oczyściłam z pancerzyków, od wierzchu ponacinałam, usunęłam resztki czarnej żyłki, opłukałam na sitku i osuszyłam. w rozgrzanym woku rozpuściłam masło, dodałam przeciśnięty czosnek, po chwili wrzuciłam krewetki, chwilkę smażyłam do wytworzenia się sosu, następnie dodałam dużo świeżej drobno posiekanej natki pietruszki, doprawiłam do smaku solą i całość chwilkę podsmażyłam, aż krewetki stały się chrupkie.
chrupiące krewetunie ułożyłam na spaghetti i polałam pietruszkowo - czosnkowym sosem w którym smażyły się krewetki.
smacznego!