wtorek, 6 września 2016

Czekoladowy krem z awokado i banana.


Takim kremem możemy sobie dogadzać bez wyrzutów sumienia. Wystarczą trzy składniki i w okamgnieniu cieszymy się pyszną, zdrową  nutellą.

Avokado - źródło wielu witamin, składników mineralnych, chroni nas przed chorobami serca i pomaga w łagodzeniu stresu.

Banany - dostarczają nam potasu, który reguluje równowagę płynów w naszym organizmie.

Kakao - to bogate źródło magnezu, poprawia samopoczucie, koncentrację, redukuje stres i wyczerpanie.

Powstały z tych składników krem pasuje nie tylko do kanapek, ale sprawdza się również w formie wspaniałego czekoladowego musu do nalesników.

Polecam! 

Jak zrobić?

Dojrzałe awokado pokrój na mniejsze kawałki, dodaj dobrze dojrzałego większego banana, lub dwa mniejsze (najlepiej sprawdzą się banany w skórce z ciemnymi plamkami) oraz 2 łyżki kakao Deco Morreno. Składniki zblenduj na jednolitą masę i gotowe.


Opcjonalnie można dosłodzić krem miodem. Dla mnie jednak wystarczająca jest słodycz dojrzałego banana w kremie.

Smacznego :-)


6 komentarzy:

  1. Ależ on wygląda cudnie, skusiłabym się na taki kremik :)

    OdpowiedzUsuń
  2. uwielbiamy takie kremy, które można jeść bez wyrzutów sumienia :)

    OdpowiedzUsuń
  3. uwielbiam :) nie tylko to świetne smarowidło na kanapki, ale i do naleśników czy omletów :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Uwielbiam kremy na bazie awokado, bo są takie jedwabiste i mają wprost idealną konsystencję :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Bardzo fajny przepis, pysznie to wygląda :-)
    Zapraszam do mnie :-)
    http://www.mecooks.com

    OdpowiedzUsuń
  6. Mniam, świetny do naleśników ;)
    Pozdrawiam i zapraszam na https://www.facebook.com/ciastovelove/?fref=ts

    OdpowiedzUsuń