środa, 8 stycznia 2014

Penne ze szpinakiem i fetą.


Zielony sos do makaronu i ser feta, który świetnie się topi i nadaje całości  pysznego smaku.
Bardzo łatwe do przygotowania, szybkie i smaczne danie. :)

składniki:

makaron
szpinak mrożony frosta z sosem śmietanowym
feta
gałka muszkatołowa
pieprz
przeciśnięty ząbek czosnku 

przygotowanie:

do garnuszka z grubym dnem wrzucamy szpinak, podgrzewamy do rozpuszczenia, dodajemy czosnek, chwilkę podgrzewamy, aż nadmiar wody ze szpinaku odparuje, doprawiamy gałką i pieprzem do smaku.
makaron gotujemy al dente, łączymy ze szpinakiem. na talerzu posypujemy fetą. dodatkowo możemy posypać świeżą natką pietruszki.

gotowe! 

smacznego :)

20 komentarzy:

  1. Takie dania to mogę jeść codziennie!

    OdpowiedzUsuń
  2. Po świętach jem tylko makarony, mam mięsny przesyt ;) Pyszna propozycja Ulu :)

    OdpowiedzUsuń
  3. U mnie dzisiaj też było penne na obiad :) Uwielbiam makaron ze szpinakiem i ogromną ilością czosnku!

    OdpowiedzUsuń
  4. o, jedno z moich ulubionych dań, proste, aromatyczne i czosnek!!!;D

    OdpowiedzUsuń
  5. Najlepszy obia jaki moża tylko sobie wymarzyć na szybko :) Ula - śpóźnione, ale... - Wszystkiego Co Najpiekniejsze w tym Nowym Roczku :) Niech będzie lepszy od poprzedniego !!!!

    OdpowiedzUsuń
  6. makaronowy obiad to ja zawsze bardzo chętnie:))

    OdpowiedzUsuń
  7. Przepadam. Lubię czasem dodać jakiegoś ostrego sera: lazura albo gorgonzoli.
    Albo posypać prażonymi ziarnami :-)

    OdpowiedzUsuń
  8. Przepadam. Lubię czasem dodać jakiegoś ostrego sera: lazura albo gorgonzoli.
    Albo posypać prażonymi ziarnami :-)

    OdpowiedzUsuń
  9. Pyszne i szybkie danie wyczarowałaś!

    OdpowiedzUsuń
  10. Matko ale cuda!!!!Chyba jutro je zrobię!!!!Buziaki!!!

    OdpowiedzUsuń
  11. makarony uwielbiam pod każdą postacią :) pyszności !

    OdpowiedzUsuń
  12. szpinak ostatnio za mną chodzi
    pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń