środa, 14 listopada 2012

Uline muffinki z malinami, czekoladą i orzechami!


Składniki suche:
   
2,5 szklanki mąki
1/2 -3/4 szklanki cukru
2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
1-2 łyżeczki cukru waniliowego

Mokre składniki:

100 g masła wcześniej rozpuszczonego i przestudzonego
2 jajka
1 szklanka kefiru

Sposób wykonania:

Do miski z suchymi składnikami dodałam składniki mokre i wymieszałam szybko do połączenia się składników.  Ciasto nakładałam do foremek muffinkowych (3/4 foremki), a następnie do każdej porcji muffiny dodałam maliny, białą czekoladę i orzechy. Posypałam płatkami migdałów. Piekłam 20 - 25 minut w temp. 170 stopni. 

Smacznego :)










5 komentarzy:

  1. Dziękuję za odwiedziny.
    Muffinki wyglądają prześlicznie. Porywam jedną!
    Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. A ja dziękuję za odwiedziny i za dołączenie jako pierwszy obserwator huraaa , cała jestem przeszczęśliwa :):). Wzajemnie pozdrawiam :)

      Usuń
  2. Piękne te muffinki, migdały dodają im uroku:) Pozdrawiam:)

    OdpowiedzUsuń