niedziela, 17 kwietnia 2016

Placuszki po brzegi wypełnione bananem.

Niedawno pokazywałam Wam przepis na placuszki z jabłkami KLIK. Wg tego przepisu powstaje także wersja z bananem. Placuszki są niesamowicie delikatne, słodkie naturalną słodyczą banana i wypełnione nim po brzegi. Pyszne!

Składniki i przygotowanie wg przepisu wersji z jabłkiem. Najlepiej sprawdzą się banany dobrze dojrzałe z ciemnymi plamkami na skórce. Przygotowując wersję z bananem pokrojonych bananów nie dodajemy do ciasta. Na dobrze rozgrzany olej na patelni najpierw nalewamy placek ciasta, na nim układamy grubsze plastry banana i delikatnie z góry polewamy ciastem. 

Smacznego :-)


4 komentarze:

  1. Wygląda apetycznie! :)

    Zapraszam do wzięcia udziału w konkursie na moim blogu! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. pyszne placuszki :) w sam raz na leniwe niedzielne śniadanie :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Cudne są ! Chętnie bym się do takich dorwała :D

    OdpowiedzUsuń
  4. Pycha. Zjem Twoje placuszki z każdym owockiem ;)

    OdpowiedzUsuń