Takim kremem możemy sobie dogadzać bez wyrzutów sumienia. Wystarczą trzy składniki i w okamgnieniu cieszymy się pyszną, zdrową nutellą.
Avokado - źródło wielu witamin, składników mineralnych, chroni nas przed chorobami serca i pomaga w łagodzeniu stresu.
Banany - dostarczają nam potasu, który reguluje równowagę płynów w naszym organizmie.
Kakao - to bogate źródło magnezu, poprawia samopoczucie, koncentrację, redukuje stres i wyczerpanie.
Powstały z tych składników krem pasuje nie tylko do kanapek, ale sprawdza się również w formie wspaniałego czekoladowego musu do nalesników.
Polecam!
Jak zrobić?
Dojrzałe awokado pokrój na mniejsze kawałki, dodaj dobrze dojrzałego większego banana, lub dwa mniejsze (najlepiej sprawdzą się banany w skórce z ciemnymi plamkami) oraz 2 łyżki kakao Deco Morreno. Składniki zblenduj na jednolitą masę i gotowe.
Opcjonalnie można dosłodzić krem miodem. Dla mnie jednak wystarczająca jest słodycz dojrzałego banana w kremie.
Smacznego :-)
Ależ on wygląda cudnie, skusiłabym się na taki kremik :)
OdpowiedzUsuńuwielbiamy takie kremy, które można jeść bez wyrzutów sumienia :)
OdpowiedzUsuńuwielbiam :) nie tylko to świetne smarowidło na kanapki, ale i do naleśników czy omletów :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam kremy na bazie awokado, bo są takie jedwabiste i mają wprost idealną konsystencję :)
OdpowiedzUsuńBardzo fajny przepis, pysznie to wygląda :-)
OdpowiedzUsuńZapraszam do mnie :-)
http://www.mecooks.com
Mniam, świetny do naleśników ;)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam i zapraszam na https://www.facebook.com/ciastovelove/?fref=ts
bardzo lubię :)
OdpowiedzUsuń